Televisie voor bedrijf en instelling

Televisie kijken op de manier zoals u dat gewend bent, maar dan tegen een aantrekkelijke prijs en met de modernste technieken. InCompanyMedia (ICM) combineert het overzichtelijke van vroeger met de mogelijkheden van nu. ICM levert aan (zorg)instellingen en bedrijven IPTV. Dankzij deze vorm van digitale (data) televisie kan de klant tv kijken en radio luisteren via dataverbindingen zoals het internet.

IPTV van ICM onderscheidt zich op verschillende fronten van andere digitale televisiediensten. Zo profiteren organisaties met IPTV van ICM van een groot aanbod aan tv-kanalen en van de luxe om via Android TV een grote keuze aan extra (interactieve) televisie diensten te hebben, bovenop het aangeboden basispakket.

Het kijken naar televisie is de laatste tijd behoorlijk veranderd. Mede door ontwikkelingen als Android TV kunnen aanbieders als ICM tv-kanalen in een app leveren, net als Netflix, Prime, Disney of YouTube. ICM levert zowel smart-tv’s waar men zonder een losse tv-ontvanger naar kan kijken, als een Android TV apparaat die aangesloten kan worden op de bestaande tv. Android TV zorgt voor een breed media-aanbod met films, sport (waaronder voetbal en formule 1), nieuws en muziek zoals Spotify. Behalve het media-aanbod kan er op Android TV gebruik worden gemaakt van beeldbellen met de familie zodat zoons, dochters en kleinkinderen kunnen zien hoe het met de grootouders gaat via hun smartphones. Uitzending gemist? Daar hoeft u niet meer voor te betalen bij ICM, want dat is standaard onderdeel van het media-platform. Zowel RTL (RTLXL) als Talpa’s SBS (KIJK), als de NPO met NPO Start bieden gratis terugkijken van hun programma’s via de Android TV apparaten.

TV ontvangers

Naar digitale televisie kan op verschillende manieren gekeken worden, vaak denkt men aan een losse tv ontvanger die met een HDMI kabel wordt aangesloten op het bestaande televisietoestel. Groot nadeel hierbij is de tweede afstandsbediening. Er is namelijk één afstandsbediening nodig voor de televisie, en één voor de settop box hetgeen verwarrend kan werken, zeker voor zorgbehoevenden. Komen consumenten thuis al niet wijs uit de vele afstandsbedieningen die tegenwoordig nodig zijn om een avondje televisie te kijken, mensen met een beperking hebben al helemaal moeite om de televisie aan de praat te krijgen en het juiste kanaal te vinden. Behalve de tweede afstandsbediening zijn de vele menu’s in het scherm, het woud aan mogelijkheden vaak te ingewikkeld voor ouderen en mensen met een fysieke of verstandelijke beperking.

InCompanyMedia heeft een aantal oplossing voor dit probleem, en kan deze oplossingen aanbieden als onderdeel van de televisiediensten.

Televisiediensten InCompanyMedia

IPTV, digitale televisie, kan op verschillende manieren bij InCompanyMedia:

  • via een losse TV ontvanger met de standaard afstandsbediening
  • rechtstreeks naar Philips televisietoestellen, zonder losse TV ontvanger
  • op een iPad of Android tablet
  • een combinatie van bovenstaande mogelijkheden
  • Met een speciale afstandsbediening met grote bedieningsknoppen

Losse TV Ontvanger

De ICM Nokia Streaming Box 8000 tv ontvanger wordt met een HDMI kabel aangesloten op het eigen TV toestel van de kijker. Met dit Android TV apparaat van InCompanyMedia kunnen vele HD tv kanalen bekeken worden, maar ook vele apps met films, sport en muziek. Ook biedt deze settop box Chromecast built-in waarmee u via uw eigen telefoon of tablets kan streamen naar de tv.

Bij de losse TV ontvanger wordt een standaard afstandsbediening geleverd waarbij het mogelijk is om de bediening van de televisie en de ontvanger te combineren op één afstandsbediening. Feit blijft dat er zowel een settop box EN een televisietoestel nodig zijn om tv te kunnen kijken en dat toch wel eens verwarrend kan werken bij cliënten in de zorg.

De Android apps van InCompanyMedia zijn voorzien van diverse zenderpakketten en bieden ondertiteling op de belangrijkste tv kanalen voor doven en slechthorende kijkers, alsmede programma-informatie.

Met een professionele hospitality (smart) tv

Er is ook en andere, meer eenvoudiger, oplossing waarbij géén losse tv-ontvanger meer nodig is. De tv signalen kunnen rechtstreeks op een Android TV toestel van Philips bekeken worden.

Groot voordeel daarbij is dat men geen tv EN losse tv ontvanger hoeft aan te schaffen, en dat de kijker maar één afstandsbediening nodig heeft. Geen moeilijke en ingewikkelde menu’s in beeld, maar gewoon TV kijken zoals vroeger, maar dan  wel in HD kwaliteit.

Andere voordelen van de Philips TV:

  • De toestellen worden door ICM van afstand beheerd in de cloud
  • Limiet aan het maximale geluidsvolume is mogelijk
  • Menu’s met pincode te beveiligen zodat de gebruiker de instellingen niet kan wijzigen.
  • Als het toestel uit- en week aangezet wordt. gaat die standaard terug naar NPO 1. Mocht de kijker de weg kwijt zijn in het toestel, dan kan eenvoudig dat weer herstelt worden.

TV kijken op een tablet 


TV kijken kan ook op een iPad of een Android tablet. InCompanyMedia biedt tv op alle schermen aan, dus ook de tablet, maar ook de smartphone. Dat kan naast een tv abonnement met settop box of smart TV, maar ook zonder zo’n abonnement, dus enkel tv kijken op een tablet. Met name in ziekenhuizen ziet ICM een behoorlijk omslag van grote tv-schermen naar kijken via tablets.

TV kijken met een speciale afstandsbediening 
In CompanyMedia heeft voor mensen met motorische, of cognitieve beperkingen een speciale afstandsbediening. De Doro afstandsbediening kan gebruikt worden bij eenvoudig tv-kijken.

De (grote) knoppen op de afstandsbediening kunnen geprogrammeerd worden zodat de afstandsbediening zowel de settop box, als de televisie kan bedienen. Een uitkomst voor mensen die twee afstandsbedieningen, of de bijgeleverde afstandsbediening te ingewikkeld vinden, of de kleine knoppen niet kunnen bedienen.

Klantenportal
InCompanyMedia biedt een  uniek klantenportal waardoor het mogelijk wordt om abonnementen uit- en aan te zetten en facturatiegegevens in te stellen.

Android TV, Android en Chromecast built-in zijn handelsmerken van Google LLC

Top