Storingen zelf oplossen

Hier vind u een overzicht van veel voorkomende meldingen, klachten en storingen en de mogelijke oplossingen bij gebruik van ons IPTV systeem:

Soort klacht  Beschrijving  Oorzaak  Oplossing 
De TV gaat aan, maar er verschijnt geen zender In beeld verschijnt: “Geen Signaal” Als deze mededeling in beeld verschijnt, komt dat niet van het tv-systeem van ICM, maar van het televisietoestel zelf. Kies op de afstandsbediening de juiste ingang van de televisie. Meestal is dat de knop “Source” of“Input”. Kies het juiste HDMI kanaal en u heeft weer beeld
De TV staat aan, maar het beeld is zwart Als ik de televisie aan zet krijg ik zwart beeld De settop box staat op stand-by Kies op de afstandsbediening de rode knop om, de settop box aan te zetten.
Sneeuw in beeld Als ik de televisie aan zet zie ik sneeuw in beeld Dan is de antenne ingang van de televisie gekozen. IPTV kan geen sneeuw geven Kies op de afstandsbediening de juiste ingang van de televisie. Meestal is dat de knop “Source” of “Input”. Kies het juiste HDMI kanaal en u heeft weer beeld
Bericht: “Tariff plan is changed, please restart your STB” in beeld Dat betekent dat u nieuwe zenders er bij gekregen heeft Zenderpakket is aangepast Klik op “OK” op de afstandsbediening en de settopbox wordt opnieuw opgestart, u kunt nu naar de nieuwe TV zenders kijken
Een zender doet het niet Alle andere zenders geven beeld, maar één zender geeft geen beeld, het scherm blijft zwart Als dit ook bij andere kijkers het geval is, dan kan het zijn dat er een storing op die zender is De helpdesk van InCompanyMedia mailen, wij lossen het probleem dan zo snel mogelijk op.
Afstandsbediening werkt niet meer Ik druk op de knoppen maar er gebeurt niet op de televisie, het indicatielampje op de afstandsbediening brandt ook niet als ik een knop in druk Batterijen zijn leeg Vervang de batterijen, raadpleeg daarvoor de handleiding
Televisie reageert niet meer op deze afstandsbediening Ik druk op de knoppen maar er gebeurt niet op de televisie De code is verdwenen uit de afstandsbediening. Dat kan door lege batterijen veroorzaakt worden Check eerst of de batterijen leeg zijn, vervang deze, mocht het probleem dan niet over zijn, programmeer dan de afstandsbediening opnieuw, raadpleeg daarvoor de handleiding.
Zender blijft “hangen” Het beeld staat stil De verbinding met de centrale apparatuur van InCompanyMedia is verbroken Start de settop box opnieuw op door de stekker 10 seconden uit het stopcontact te halen en vervolgens weer in te steken. De settop box start vanzelf weer op.
Zender blijft “hangen” In beeld staat “Connection failed” De verbinding met de centrale apparatuur van InCompanyMedia is verbroken Start de settop box opnieuw op door de stekker 10 seconden uit het stopcontact te halen en vervolgens weer in te steken. De settop box start vanzelf weer op.
Top