IPTV voor hospitality

InCompanyMedia levert tevens met haar partners televisiesystemen aan hotels en vakantieparken. Meestal worden de zogenaamde smart tv’s geleverd, waardoor een settop box niet nodig is.

ICM’s distributiefilosofie is voornamelijk gericht op tv-kijken via Android TV apparaten of apparaten powered by Android TV. Philips is tot nu toe de enige hospitality tv-leverancier die Android TV toestellen levert voor de hospitallity branche met Chromecast built-in. Als de klant dit toestel aanschaft, is geen losse tv-ontvanger (de settop box) meer nodig. De televisiesignalen van InCompanyMedia kunnen rechtstreeks op deze toestellen bekeken worden. Omdat het Android TV toestellen zijn, kunnen in de Google Play Store allerlei apps beschikbaar gesteld worden. Denk daarbij aan Netflix, Disney en andere film-apps, maar ook apps met voetbal en formule 1 en nieuws-apps van de NOS bijvoorbeeld.

Netflix en andere consumentenapps kan door het hotel of ziekenhuis aangeboden worden als applicatie, maar er zijn helaas geen zakelijke accounts beschikbaar. Dat betekent dat de hotelgast met zijn eigen account moet inloggen. Bij vertrek van de gast is het mogelijk om gebruikersgegevens automatisch te wissen, met behulp van het managementsysteem (PMS).

Uitzending gemist? Er zijn legio apps met terugkijk programma’s. RTLXL, KIJK van Talpa (SBS6 e.d.) en de NPO met programma’s van de Nederlandse publieke omroep, allemaal gratis.

Deze toestellen beschikken verder over een compleet hotelsysteem waarmee welkomstpagina’s, menu’s in het restaurant en dergelijke kunnen worden getoond. Ook kan het toestel van afstand beheerd worden via het cloud-managementplatform van InCompanyMedia. Dat betekent dat bij verstoringen op een hotelkamer of vakantiehuis de meeste problemen, ook gebruikersproblemen, van afstand kunnen worden opgelost. Maar ook kan nieuwe firmware, of een nieuwe zenderlijst van afstand gestuurd worden naar het toestel.

Voor het kunnen ontvangen is slechts een zakelijke internetverbinding nodig, zodat de klant geen dedicated glasvezelverbinding van meer dan duizend euro per maand hoeft aan te leggen. de meeste zakelijke glasvezelverbindingen kosten minder dan 100 EURO per maand. Dus zeer geschikt ook voor kleinere hotels en zorglocaties met minder dan 40 tv-toestellen.

ICM kan de apps die u aan de klanten beschikbaar wil stellen voorinstalleren op de tv bij levering. Daardoor hoeft u niet zelf apps in de Google Play Store te downloaden, maar is de tv kant-en-klaar bij levering. ICM verzorgt verder het hele traject, de aanvraag van de zakelijke internetverbinding, het design en inrichting van het benodigde netwerk en het ophangen van het tv-toestel in de kamers, inclusief wandbeugels.

Chromecast built-in en Android TV zijn handelsmerken van Google LLC

Photo by Patrick Robert Doyle on Unsplash

Top