IPTV technologie

InCompanyMedia gebruikt de modernste technieken om het IPTV signaal bij de klant te krijgen, maar kan ook IPTV signalen leveren over oudere kabelnetwerken als coax. ICM levert daar de apparatuur voor en ontwerpt de installatie voor de klant.

InCompanyMedia krijgt haar televisiesignalen uit verschillende bronnen. Daardoor is het mogelijk om bij een storing van een van de bronnen (het primaire tv signaal) over te stappen naar dezelfde zender uit de andere bron (het secundaire tv signaal). Op die manier kan ICM een hoge beschikbaarheid van de tv signalen garanderen.

Voor de aanvoer van het signaal naar de klant maakt ICM gebruik van een landelijk dekkende infrastructuur. ICM heeft netwerkapparatuur staan in twee grote knooppunten in Nederland, Engie datacenters in Maastrict-Aachen Airport en de NIKHEF in Amsterdam, maar via haar partners kan ICM in nagenoeg ieder datacenter uitkoppelen zoals de RIX in Rotterdam en de EFX in Eindhoven. Op de apparatuur in die datacenters zijn veel infrastructuur aanbieders aangesloten, zoals: Eurofiber, NDIX, KPN, Ziggo, MANZA, ZorgRing, Crossnetworks, Surfnet, Unet en vele anderen.

Infrastructuur

ICM biedt het tv signaal aan in verschillende smaken: multicast, unicast en HLS voor tablets en smartphones. Samen met de klant wordt het voor hun specifieke technologie ingezet. De engineers van ICM zijn gespecialiseerd in video streaming technologie en zorgen voor een zo’n optimaal mogelijke architectuur.

Het is zeer belangrijk dat het netwerk goed wordt gedimensioneerd en dat er zo efficient mogelijk met de bandbreedte wordt omgegaan. Bandbreedteberekeningen met multicast technologie zijn vaak moeilijk uit te voeren omdat het te maken heeft met het aantal kijkers naar de populaire tv kanalen (als 100 kijkers naar RTL4 kijken wordt die zender maar één keer verstuurd), maar ook naar de gemiddelde bandbreedte van een tv zender (HD of SD). ICM kijkt daarom naar de specifieke situatie van de klant en maakt een op de klant toegesneden ontwerp van de televisiesystemen, daarbij rekening houdend met de kwaliteitswensen van de klant, de specifieke infrastructuur, de maximale bandbreedte van de aanvoerverbinding etc..

 Tablet televisie

ICM levert aan verschillende ziekenhuizen in Nederland, Belgie en Frankrijk televisiesystemen, al dan niet met de televisie-abonnementen. Soms levert ICM ook enkel de systemen. Een trend in ziekenhuisland is het overstappen naar tablets, iPad en Android, als vervanging voor de grote tv schermen aan het plafond. De patiënten ervaren dat als zeer prettig en creëren als het ware een cocoon om zich heen door met de hoofdtelefoon op te luisteren en te kijken naar HD kwaliteit televisiesignalen via de WiFi infrastructuur van het ziekenhuis. ICM verzorgt deze draadloze televisie systemen voor verschillende ziekenhuizen met sommige meer dan 500 tv kijkers via tablets. Door gebruik te maken van uitgekiende technieken en een lokaal geinstalleerde serverclusters, is de aanvoer van de tv signalen vaak beperkt tot slechts 30 Mbps voor 30 tv kanalen. Zonder die clusters zou de internetinfrastructuur van het ziekenhuis enorm worden belast, door de techniek van ICM wordt het dataverkeer op het lokale netwerk afgehandeld.

ICM gebruikt daarvoor state-of-the-art oplossingen in high availability clusters waardoor ongestoorde doorgifte van de tv signalen bereikt wordt. De doordachte oplossingen zorgen voor kost-efficiente systemen, vaak met verschillen tot 80% van de totaalprijs van de concurrent.

Als u overstapt naar tablet televisie van InCompanyMedia kunt u bovendien gratis gebruik maken van de ICM applicatie voor iOS en Android.

 

 IPTV naar DVB-C omzetten (COAX)

Heeft u coaxbekabeling in uw bedrijf of instelling en wilt u nog niet overstappen naar een volledige data-infrastructuur met IPTV signalen, dan kunnen wij de signalen ook in uw locatie omzetten naar tv signalen die geschikt zijn voor coax, bijvoorbeeld DVB-C.
De meeste tv-toestellen hebben een DVB-C tuner aan boord, met deze techniek hoeft u daarom doorgaans geen losse tv ontvanger te installeren.

Lees hier meer over de apparatuur die wij hiervoor gebruiken.

 

 

Top