Andere diensten via de televisie

InCompanyMedia biedt tevens zorgondersteunende diensten in de vorm van een tv-kanaal in de zenderlijst, of als app op uw TV. Hierdoor zijn de diensten eenvoudig te gebruiken; het is net zo eenvoudig als het bedienen als zappen door tv-kanalen. Door het bestaande tv-toestel of tv-ontvanger van ICM te gebruiken in plaats van een computer of tablet is geen extra apparatuur nodig om gebruik te kunnen maken van deze diensten.

Ook kerk-tv, of andere speciale tv-kanalen gericht op de eigen bewoners of personeel kan ICM verzorgen voor de klant. Deze kanalen worden dan als “normale” tv-zenders opgenomen in de zenderlijst van de instelling.

TV zenders gericht op de zorg

InCompanyMedia biedt een aantal tv zenders gericht op de zorg. Zo is er een kanaal met zogenaamde slow-tv natuurbeelden, een kanaal met de herhalingen van de Polygoon journaals uit de 50 er en 60er jaren en een kanaal met fitness oefeningen voor ouderen die zittend op een stoel kunnen worden gedaan:

Google Meet beeldbellen

Zie uw dierbaren meer, nu op het grote scherm. Met Google Meet op Android TV kun je gemakkelijk één-op-één en groepsgesprekken starten vanaf je tv. U heeft enkel een webcamera nodig die u op de tv plaatst en vervolgens kunt u verbinding maken met de familie via de Google Meet app voor uw Android- of Apple telefoon. 

Android TV en Google Meet zijn handelsmerken van Google LLC

Herinneringen voor medicijnen

Tijdige inname van medicijnen is cruciaal voor een goede gezondheid. Het is echter niet altijd makkelijk om op tijd uw medicijnen in te nemen. De medicijnherinnering op televisie helpt u daarbij. Op vooraf ingestelde tijdstippen krijgt u een melding over de in te nemen medicijnen. U kunt dan direct uw medicijnen innemen. Of u kunt schakelen naar uw persoonlijke medicijnen-kanaal waar een overzicht staat van de medicijnen die u op dat moment moet innemen. Met daarbij instructievideo’s. Uiteraard is deze dienst ook voor iedere andere vorm van notificatie, ook niet-zorg ondersteunend, te gebruiken.

Medicijnherinneringen

Fysio TV

U bent onder behandeling bij een fysiotherapeut. De dag na het consult gaat u enthousiast aan de slag met de oefeningen die u heeft meegekregen. Maar hoe moest u die oefening precies uitvoeren? En hoe vaak?

Op uw persoonlijk Fysio TV-kanaal staan de instructievideo’s die uw fysiotherapeut voor u heeft geselecteerd. U schakelt zelf eenvoudig naar het juiste kanaal. Of u krijgt een herinnering op uw televisie waarmee u direct naar uw oefeningen gaat. Aan het einde kunt u aangeven hoe de oefening ging zodat uw fysiotherapeut uw vorderingen kan volgen.

Fysio TV

Theater TV

In samenwerking met een regionaal theater in Brabant, heeft InCompanyMedia een theater-tv kanaal geïntroduceerd bij de stichting Oktober. Speciaal voor immobiele mensen die niet meer zo makkelijk naar een theater kunnen, worden sommige voorstellingen uitgezonden via het televisiesysteem van InCompanyMedia in de zorginstelling.

Photo by Gwen King on Unsplash

Raad de Straat

“Raad de straat” de straat is en spel waarbij bewoners van een zorginstelling gezamenlijk, bijvoorbeeld in een woonkamer, proberen te raden welke straat ze zien, en dan met name wat de naam van de straat is.

Top